celerycrustaceanseggsfishglutenlupinemilkmolluscmustardnutspeanutsesamesoyasulphitesarrow-downarrow-rightarrow-right-shortblockquote-brblockquote-tlblockquoteline-scratchedlinelineload-more-down200420072014anti-gaspillageAssistant Manbien-êtrebien mangerbien-êtreboissons-chaudesboissons-froidescartecelerycommunautecontactconvivialitecrustaceansdurableeggsepicerie v2europe-USAeurope-USA copiefairtradefaqfishfraisfranchiseglutengreencardjobslegume-moisles-plats-chauds v2lupineManagermatinmenumidimilkmodifier_profilmolluscmon-ekilibremon-exkimustardnaturelnewsnutspeanutpetit-dejPlan de travail 133Plan de travail 134Plan de travail 135pretrecettes-aux-fruitsrecettesrespectrestaurantsrichessesaladessandiwiches v4sesamesoirsoyasulphitesvaleurs v2viennoiseries-tartes v3visionfacebookinstagramtwitteraddressbabieschilddisabledeveninghelpkids-friendlymailmarkermon-exkiopeningphonepressterracetrashveganvegewifizoom
Onze missies
Onze producten
Exki

Goed eten en beter leven met de EXKi producten

De EXKi producten? Nog meer van eigen bodem en nog meer groenten en fruit. Minder suikers, minder vetten.

En vooral: ruimte voor superingrediënten!

De EXKi producten om goed te eten en beter te leven
Originele, eenvoudige en milieuvriendelijke recepten. Lekkere, gezonde, kwaliteitsvolle en onmiddellijk beschikbare gerechten.
Smaakvol plezier, daar gaan we voor.

Meer uitleg vind je hieronder.

Exki

Een sterk lokaal en groen accent

Een goede, evenwichtige voeding dient gevarieerd te zijn en ons lichaam te voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen.Daarom kiest EXKi resoluut voor onbewerkte levensmiddelen van eigen bodem met een sterk accent op seizoensgroenten met korte afzetkanalen.

Een gezond voedingspatroon bevat veel groenten. Net daarom staan groenten centraal in onze culinaire creaties. 50% van onze gerechten zijn vegetarisch, met ingrediënten van landbouwgronden die zich binnen een straal van 300 km rond onze ambachtelijke keuken bevinden.

EXKi producten, dat zijn ook

  • Zeer verse seizoensproducten

  • Creatieve recepten, voor ieders smaak

  • Superingrediënten, vol levensbelangrijke voedingsstoffen

jus

Meer groenten, natuurlijke dranken en fruit

Onze creatieve recepten bevatten wel degelijk dierlijke proteïnen maar vergezellen steeds de groenten. En niet andersom. Gezonde, evenwichtige, lekkere en milieuvriendelijke voeding kan immers niet zonder voldoende consumptie van groenten.

Bij EXKi vind je de groenten zelfs terug in de dranken. In onze “Veg & Mix” worden ze vers en rauw aan de kassa gemixt met een groentebouillon. In onze groentesappen worden ze koud geperst en nooit gepasteuriseerd. Naast groenten hebben onze koks ook een uitgesproken voorliefde voor fruit, want fruit zit boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten maar bezit daarnaast nog heel wat goede eigenschappen, op voorwaarde dat de vruchten vers en geen toegevoegde suikers bevatten. Daarom vind je in onze restaurants zowel 100% zuiver vruchtensap zonder toegevoegde suikers als smoothies en onze vermaarde “Fruit&Tea”: verse vruchten die aan de kassa worden gemixt met een groene thee.

légumaise

Minder vet, minder suiker, meer smaak

Om de EXKi producten op smaak te brengen gebruiken onze chefs vooral plantaardige oliën en groente-emulsies in plaats van mayonaise en andere vette sauzen.
Deze emulsies passen perfect in het kader van de dagelijkse inname van koolhydraten, vezels, vitamines en minerale zouten. Ze bevatten 80% verse groenten en 20% koolzaadolie (dus 4 keer minder vet dan een traditionele mayonaise).
Hetzelfde geldt voor de toegevoegde suikers: ze worden uit onze fruitsappen geweerd.

supers ingrédients

Superingrediënten voor een optimale voeding

Superingrediënten zijn voedingsmiddelen met zeer gunstige effecten op ons fysiek, geestelijk en psychologisch welzijn:
goji bessen, cacao, kurkuma, fruit met antioxidanten, groente- en koolscheuten, lijnzaad en zonnebloempitten, zwarte bonen, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten, quinoa,…..

Superingrediënten spelen niet enkel een grote rol bij het voorkomen van sommige ziekten, maar zorgen ook voor heel wat energie.

Ontdek onze kaart