DE GROENTE VAN DE
MAAND LAAT JE NIET KOUD!

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

EEN SUPERGROENTE MET SUPERKRACHTEN

Spinazie is de groente met het grootste vezelgehalte en hij zit boordevol vitaminen en antioxidanten. Inderdaad, spinazie lijkt welk een superheld op je bord!

De gerechten met de groente en het fruit van de maand staan maar tijdelijk op ons menu. Ze worden maandelijks afgewisseld (logisch, niet?). Zo gaan we altijd met de beste seizoensproducten aan de slag. Dat is goed vorr de kwaliteit, maar ook vooronze planeet.

 

Gnocchi met verse spinazie

Bereiding + gaartijd: 20 min

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 500 g verse gnocchi
  • 2 of 3 tomaten
  • 100 g gegrilde artisjokharten
  • 100 g artisjoktapenade
  • 50 g parmezaansnippers
  • 4 el amandelschilfers
  • 2 el olijf- of koolzaadolie
  • zout en peper

 

Bereiding:

  • Kook de gnocchi in gezouten kokend water.
  • Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de artisjokharten in kwartjes.
  • Fruit de tomaten, de artisjokken en de uitgelekte gnocchi 2 min aan in een grote pan met olie. Voeg beetje bij beetje de spinaziescheuten toe en bak ze aan tot ze zacht zijn. Doe er de tapenade en de amandelen bij; meng en breng op smaak.
  • Dien meteen op met de parmezaansnippers.

Weetje: er is geen timer nodig om de gnocchi te koken, ze zijn gaar als ze naar boven komen.