De knolraap: je bondgenoot voor februari

De knolraap behoort tot de familie van de wortelgroenten. Het is algemeen bekend dat hij goed is voor de gezondheid.

Er zijn meer dan dertig variëteiten van, die te herkennen zijn aan hun heel eigen vorm en kleur. De bekendste zijn de ronde knolrapen, de witte koolrapen en de knolrapen met een paarse kraag.

Kies een goed stevige en vaste knolraap. Ga eerder voor de kleine en middelgrote dan voor de dikkere, want deze kunnen vezelig zijn. Laat ze links liggen als ze zwarte of bruine vlekken vertonen, omdat dit op verrotting kan wijzen.

Of ze nu mild of wat pittiger zijn, deze wortelgroenten zitten vol smaak en lenen zich voor duizenden bereidingen. Alleen, samen met andere groenten, in een soep, geraspt of gepureerd … afwisseling genoeg. Jij kiest!

---------------------------------------------------

We spreken af in onze restaurants om te smullen van onze recepten

van de maand met Knolraap ‘Februarius’

--------------------------------------------------

  • Een warm gerecht ‘Februarius’: Stoemp van knolraap, gehakt kalfs-varkensgebraad met quinoa, quinoa, ui, gehakte peterselie, mosterdsaus, koolzaadolie, traditionele mosterd.
  • Een kleine salade ‘Februarius’: Rode linzen, biologische knolraap, koolzaadolie, rodewijnazijn, rode ui.
  • Een soep ‘Februarius’: Wortel, knolraap, ui, appelmoes.

 Ontdek de video van het recept van de maand