celerycrustaceanseggsfishglutenlupinemilkmolluscmustardnutspeanutsesamesoyasulphitesarrow-downarrow-rightarrow-right-shortblockquote-brblockquote-tlblockquoteline-scratchedlinelineload-more-downaddressbabieschilddisabledeveninghelpkids-friendlymailmarkermon-exkiopeningphonepressterracetrashveganvegewifizoomfacebookinstagramtwitter200420072014anti-gaspibien-etrebien-mangercartecold-drinks-strokecold-drinkscommunautecontactconvivialitedeliverydesserts-strokedessertsdurableeclairepicerie-strokeepicerieeurope-usaeuropefairtradefaqfraisfranchisefruits-recipes-strokefruits-recipesgreencardhot-dishes-strokehot-disheshot-drinks-strokehot-drinksjobslegume-moismatinmenu-strokemenumidimon-ekilibremon-exkinaturelnewspetit-dejpositionpretprofilrecettesrespectrestaurantsrichessesalads-strokesaladssandwiches-strokesandwichesservicesoirvaleursvision
Ons nieuws

Decemberkool: onze groente van de maand

Winterkolen zijn fantastisch, ze hebben echt alles om in de smaak te vallen.

Groene kool of rode kool, bloemkool, broccoli of spruitjes, al deze groenten van de kruisbloemenfamilie houden ons de hele winter door gezelschap. Ze moeten goed stevig zijn als je ze koopt. Laat kool met vlekken, verlepte bladeren of een gelige kleur links liggen. Ze worden optimaal bewaard in de groentelade van de koelkast.

RSnippers rauwe witte en rode kool zijn erg lekker in slaatjes, met reepjes ham of kip. Doe er wat hazelnoten of pompoenzaad bij, voor een krokante toets. Nog een tip is ze koken in kokend water of stomen om ze dan te gratineren, met een witte saus met een snuifje nootmuskaat of kerrie en bestrooid met parmezaanschilfers.

Gestoofde spruitjes zijn overheerlijk met een vleugje mosterd en spekjes. Het is een gezellig gerecht dat troost biedt in kille wintertijden. 

---------------------------------------------------

We spreken af op restaurant om te smullen van onze recepten van de maand met ‘Decembris’ kool

---------------------------------------------------

  • Een warm gerecht ‘Decembris’: Stoemp van biologische groene kool, gehakt kalfs-varkensgebraad met bioquinoa, mosterdsaus 
  • Een kleine salade ‘Decembris’: Biologische witte kool, kokosnoot, appel, koriander
  • Soep ‘Decembris’​
  • =>  Ontdek de video van het recept van de maand  <=