Fruit van de maand, fruit in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

VAL VOOR DELGISCHE AARDBEIEN ! 
 
Heb je al eens aardbeien tussen je broodje geprobeerd? In juni ligt het Caroline-broodje op jou te wachten in onze koeling. Caroline is een van onze klanten die de EXKi-wedstrijd won in Parijs. Het Caroline-broodje is haar bekroonde recept: een biobaguette, Belgische aardbeien, verse geitenkaas en rucola. Maar je vindt ook verse aardbeien in onze groentedesserts (verrine met chia, aardbeien, rode paprika en basilicum).
 

De gerechten met de groente en het fruit van de maand staan maa, tijdelijk op ons menu. Ze worden maandelijks afgewisseld (logisch, niet ?). Zo gaan we altijd met de best seizoensproducten aan de slag. Dat is goed voor de kwaliteit, maar ook voor onze planeet. 

 Chiapudding met aardbeien, paprika en basilicum

Bereiding + gaartijd: 25 min (+ 2 uur om te rusten)

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g aardbeien
  • 1 rode paprika
  • ½ sinaasappel
  • 80 g chiazaadjes
  • 5 dl plantaardige drank naar keuze (soja, amandel, enz.)
  • 1 vanillestokje
  • 8 cl agavesiroop
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • ½ tuiltje basilicum

Bereiding:

  • Meng de chiazaadjes en de plantaardige drank met de garde in een kleine slakom. Doe er de agavesiroop en het opengesneden en afgeschraapte vanillestokje bij. Laat 2 uur rusten in de koelkast. Meng af en toe alles nog eens.
  • Snij de paprika in kleine blokjes en doe ze in een kleine stoofpan met het sap van de halve sinaasappel en de rietsuiker. Dek af en laat 15 min sudderen op een zacht vuur. Leg 4 kleine aardbeien opzij en snij de rest in stukjes. Voeg ze toe in de stoofpan en laat nog 5 minuten op het vuur staan zonder deksel. Laat afkoelen.
  • Doe de gehakte basilicumblaadjes in de aardbeimoes; meng en verdeel over 4 kommen. Voeg de chiapudding toe en versier met basilicum en aardbeien. Koel opdienen.

Kneepje: vervang de basilicum door munt en laat de vanille weg.