Fruit van de maand, fruit in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

ONTDEK DE DRUIF

Het is het einde van de zomer, de vakantie is voorbij, maar we zijn hier om jullie op te vrolijken! Groen of zwart, druiven zijn de vitaminebom die we elk jaar met plezier vinden voor het nieuwe schooljaar. Haast je en geniet van onze grote salade met verse druiven en geitenballetjes.

In twee woorden? Vers en gastronomisch. 

Wil je het zelf doen? Geen probleem!

We onthullen je hier het recept: 

 

Koolsla met druiven en geitenkaas

Bereiding: 20 min

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g druiven
  • ¼ witte kool
  • ¼ knolselderij
  • 1 Jonagold appel
  • 1 citroen
  • 30 g okkernoten
  • 120 g verse geitenkaas
  • ½ rode eikenbladsla
  • 4 eetlepels koolzaadolie
  • zout en peper

Bereiding:

  • Snipper de witte kool zeer fijn met de schaaf. Doe de snippers in een grote slakom en begiet met het citroensap. Meng goed en laat rusten.
  • Snij intussen de druiven in twee. Was de slablaadjes en sla ze uit. Schil en rasp de knolselderij. Snij de (ongeschilde) appel in blokjes. Doe dit alles in de slakom, voeg er de koolzaadolie, peper en zout aan toe. Meng goed.
  • Bestrooi met de gehakte noten en de verkruimelde geitenkaas. Dien snel op.

Kneepje: vervang de witte kool eens door rode kool.