Hunger Race is een solidair en sportief avontuur dat in het leven werd geroepen door SOS FAIM, een organisme dat strijdt tegen de honger en de armoede in Afrika en Latijns-Amerika, en waarvan de eerste editie in juli 2016 plaatsvond.

Het is een wedloop tegen de honger, waarvan de deelnemersbijdragen dienen tot het financieren van projecten die door SOS FAIM worden ondersteund. EXKi steunt graag dergelijke solidaire projecten en neemt hieraan deel met 5 ploegen van telkens vier sportieve klanten.

Op het programma: Oriëntatieloop, death ride, kajak, boogschieten, … een reeks gewaagde uithoudingsproeven die de deelnemers in het Ardens woud moeten afleggen.

Hunger Race steunt ook het goede doel: via deze race wordt er minimum 350 euro per persoon, dit wil zeggen 1400 euro per ploeg, ingezameld voor de projecten van SOS Faim.

---------------------------------------------------

Als ook u aan dit mooie avontuur wil deelnemen en onze ploegen wil steunen en aanmoedigen, zien we elkaar op 29 juni voor de vierde editie van deze Hunger Race !

---------------------------------------------------

SOS FAIM is een Belgische NGO die zich inzet voor de niet geautomatiseerde landbouw en de boeren. Deze NGO wil hun belangen verdedigen en hen middelen ter beschikking stellen om concrete en efficiënte acties te plannen die hun inkomsten en levensvoorwaarden verbeteren. SOS FAIM wil ook de landen uit het Noorden mobiliseren en sensibiliseren om ieder beleid dat een impact heeft op het leven van de mensen in het Zuiden en de armoede positief te beïnvloeden.

Tijdens een reis in 2012 ontmoetten we Boliviaanse koffieboeren en beslisten we om ons samen met SOS FAIM in te zetten voor de landbouwers en hen te begeleiden naar een familiale, duurzame en ecologisch verantwoorde landbouw. 

Dankzij dit efficiënte partnerschap werken ze nu in betere omstandigheden en produceren ze koffie van betere kwaliteit.