Kennen jullie RETHINK?

Ons programma voor duurzame ontwikkeling dat ons aanzet om dagelijks de dingen te doen in harmonie met onze waarden.

Voor de verpakkingen van onze gerechten, doen wij ons best om onze milieuvoetafdruk voortdurend te verkleinen. Materialen zoals papier, karton, suikerrietpulp vervangen geleidelijk plastic in al onze restaurants.

Onze houders zijn trouwens gemaakt van restafval van suikerrietpulp, ze zijn dus volledig natuurlijk, 100% gerecycleerd en biologisch afbreekbaar.

Zo moedigen wij ook aan om het gebruik van plastic te beperken, door in al onze restaurants herbruikbaar bamboe bestek aan te bieden voor het zachte prijsje van 1,5 €.

En om nog verder te gaan, hebben wij onze plastic rietjes al door kartonnen rietjes vervangen!

Papieren zakken zijn niet meer nodig, breng je eigen totebag mee. Wij bieden een 100% natuurlijke katoenen tas aan, ontworpen door Eleni Kamma, die haar inspiratie uit de culinaire èn de plantenwereld haalde. Deze kunstenares is nauw verbonden met de geschiedenis van EXKi, een aantal werken van haar hand zijn te vinden op het hoofdkantoor en in bepaalde restaurants.

En laten we de Green Card niet vergeten, onze kaart die elk milieubewust gebaar erkent en beloont. Zijn handige model zal je extra helpen om nog milieuvriendelijker te zijn: een groene actie = een wortelpunt.

Je ecogebaren doen je geschenken winnen*. Voor 30 wortelstempels op je Green Card kan je een cadeau kiezen uit onze lijst, zoals een katoenen draagtas getekend Eleni Kamma.

* (eigen bestek, eigen beker, eigen tas, enz. meebrengen).