Raapjessalade met rode linzen

Bereiding + gaartijd: 15 min

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 bosje rapen
  • 180 g rode linzen
  • 1 kleine rode ui
  • 3 takjes platte peterselie
  • 5 el olijf- of koolzaadolie
  • 2 tot 3 el rodewijnazijn
  • zout en peper

Bereiding:

  • Doe de linzen in een steelpan met 75 cl koud water. Breng aan de kook en laat 6 min sudderen (afschuimen indien nodig). Giet af in een fijne zeef, spoel lang met koud water en laat uitdruipen.
  • Schil de rapen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een slakom met de fijngesneden rode ui en de versnipperde peterselie. Voeg er de linzen, de olie en de azijn aan toe en kruid met peper en zout. Meng goed.
  • Dien koud op, met brood.

Weetje: Wat doe je met de restjes van de rapen? Je kan ze in een stoofgerecht of een soep verwerken, maar ze zijn ook lekker rauw, geraspt en met een scheutje vinaigrette.