Groente van de maand, groente in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

 

Wat zien onze champignons er heerlijk uit, nietwaar?

De champignon is het paradepaardje van de herfst en de ster van de maand oktober. Je vindt hem terug in onze kleine Griekse salade (met onze heerlijke rosmarino pasta en een vleugje ouzo – ja, ja!), of in onze soep.

Dubbele lekkernij.

Pastasalade met champignons op Griekse wijze

 

Bereiding: 30 min (+ afkoeltijd)

Makkelijk

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g paddenstoelen
  • 2 stengels groene selderij
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 bokaal passata (700 g)
  • 500 g kleine Griekse pasta
  • 6 el olijfolie
  • ½ tuiltje platte peterselie
  • ½ tuiltje koriander
  • 1 kl koriander in poeder
  • 1 kl venkelzaadjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout en peper

 

Bereiding:

  • Schrob de paddenstoelen (laat ze niet nat worden) en versnipper ze. Hak de ui en de selderij fijn. Snij de paprika in kleine reepjes. Doe alles in een grote stoofpan met vier eetlepels olie, doe er de koriander in poeder, de venkelzaadjes en de oregano bij; stoof op een goed vuurtje tot alle champignonvocht verdampt is. Voeg er de passata, zout en peper bij; laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat afkoelen.
  • Kook de pasta 'al dente' in gezouten kokend water. Laat uitlekken en spoel overvloedig af met koud water. Schud de pasta goed uit. Doe er twee eetlepels olie en ook de gehakte koriander en peterselie bij. Meng goed.
  • Dien de pasta op met de champignons op Griekse wijze.

 

Kneepje: geef het gerecht een tintje zuur, met een streepje balsamico-azijn in de champignons.