Bereiding: 15 min

Gaartijd: 30 min

Makkelijk

 

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen (2,5 l)

 

  • ½ biobutternut (ong. 600 g)
  • 350 g biowortelen
  • 1 kleine biocourgette
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 el komijnpoeder
  • Zout en peper

 

Bereiding:

 

  • Hak de ui grof. Snij de ontpitte butternut in blokjes, de wortelen in schijfjes en de courgette in halve schijfjes.
  • Fruit de ui 2 min op een zacht vuur in een pot met de olijfolie. Bestrooi met komijn, meng 1 min en doe er dan de groenten bij. Giet 1,25 liter water bij en doe er de bouillonblokjes in. Dek af, breng aan de kook en laat 30 min sudderen op een zacht vuur.
  • Laat 10 min rusten en mix dan de soep. Breng op smaak.
  • Goed warm opdienen, met brood. Eventueel bestrooien met geroosterde pompoenzaadjes.

 

Weetje: De butternut, de wortelen en de courgette zijn biologisch en worden gemixt. Ze moeten dus niet geschild worden.