Prei is een van de belangrijkste groenten in de herfst- en winterperiode.

Ga voor een stevige en egale prei, met mooie glimmende groene bladeren!

Je kan deze makkelijk meerdere dagen in de groentelade van de frigo bewaren. Zodra de wortel en het bovenste gedeelte van de groene bladeren verwijderd zijn, kan de preistengel met de grootste zorg gereinigd worden met koud water om zand of aarde weg te spoelen.

 

Vervolgens kan je de prei koken in water of stomen om deze lauwwarm te serveren, met wat vinaigrette, of in een gratin, met roomsaus en kaas. Je kan de prei ook in een beetje boter en olie laten bakken, met wat curry als extraatje. Deze groente is niet alleen onmisbaar in soepen, maar je kan ze ook gewoon in de oven bereiden, in een papillot, met een scheutje olijfolie en een takje tijm. Simpel, snel en overheerlijk!

Vind de groente van de maand "Octobris" terug in:

  • Een warme schotel "Octobris" : Stoemp van prei, gehaktbrood met bio quinoa, mosterdsaus, peterselie
  • Een koud voorgerecht "Octobris" : Bio tricolore quinoa, bio prei, bio lijnzaad
  • Een soep "Octobris" 

Ontdek de video van de groente van de maand "Octobris" :